Ellinor & Wilma

Ellinor & Wilma

Azzra

Azzra

Puh Ellinor hemma igen : )

Ja vilket glädje fnatt hundarna fick när Ellinor kom hem, och jag kunde pusta ut. : )

Idag tog jag långpromenaden ihop med bägge hundarna. Vi gick spåret, det är bra för det blir mycket störning. Bägge var lösa men när vi mötte folk så satte jag hundarna vid min sida. Det är lite bökigt att få dem gå ordentligt vid sidan bägge två. Helst vill jag att Azzra går intill mig och Wilma intill Azzra. Men Wilma bufflar bort henne : /
Det kom joggare,stavgångare samt hundar. De var superduktiga, Azzra förflyttade sig bara lite men satte sig direkt igen när hunden gick förbi.

Där gick jag och var så stolt att det funkat så bra. Men endast 50 meter kvar av spåret så mötte vi två hundar varav den ena var valp. Wilma kom direkt vid inkallning men Azzra den busan stannade tittade på mig. Ja sen förstår ni att hon valde valpen framför matte. Jag gick åt motsatt håll men ingen Azzra kom. GRR
Tråkigt att promenaden slutade just med ett Grr. Helt klart att vi får träna vidare...........

Under veckan har det varit mycket främmande här. Jag är mycket stolt över Azzra som tar det med ro, går oftast och lägger sig själv någonstans. Wilma har en annan personlighet, hon vill vara med. Får hon inte uppmärksamhet så tar hon den : )
Idag  när vi fick besök av en tidigare granne, Wilmas favorit. Då ville både Azzra och Wilma ha hennes uppmärksamhet. De turades om att vara i hennes knä : )

Oj oj nu har jag bestämt mig efter all tårta och godmat i veckan så måste något göras. Tänkt mig längre promenader för inte kan man sluta med godis........

Skönt med helg!

Ja nu är man ju lite nervös. Ellinor är på Helsingfors kryssning med Sofie och hennes familj. Men visst måste väl det gå bra : /.

Jag har precis varit ute på två långpromenader.
Först med Azzra. Vill öva mer på att hon går vid min sida vid kommando. Gick mycket bra. Varvade det med inkallning samt sitt kvar och inkallning. Det var mycket störning. Men vid hundmöten vill hon gärna springa och hälsa. Nu sätter jag henne vid min sida så de får gå förbi och då funkar det. Men mer övning behövs.

Wilma gumman då. Hon fick också öva på att gå ordentligt vid min sida. Hon är superduktig när vi är ensamma utan Azzra. Hon hör inte så bra när Azzra är med : /. Men hon tycker väl att vi lägger ner för mycket tid på henne, lite avis kanske?. : )

Nej nu ska jag ut i trädgården och pula lite.

Tjejerna är duktiga att ta långpromenader : )

Tjejerna tar l?ngpromenader med hundarna 1 -2 g?nger i veckan : )

Ellinor & Sofie p? promenad med hundarna

Ellinor & Sofie p? promenad med hundarna

Full fart hela helgen!

Denna helg har varit fart fylld så det har inte varit mycket vila.
Under hela veckan var det planering med städning och handling så att helgen skulle fungera.
Pierre har haft slutspel i innebandyn. Så fredagskvällen var vi och tittade på semifinalen. Den vann de med 8-3.

Vårt besök från Stockholm kom vid 12.00, då vi hade lite sopplunch. Sen tog vi en längre promenad med hundarna. Under hela eftermiddagen och kvällen spelade vi spel åt och drack gott : ) Trevligt.

Roligt var också att Victor & Ebba kom och hälsade på från Skövde. Svårt att se skillnad på de där två damerna Azzra  & Ebba : ).

Söndag förmiddag kom Sofia och hämtade upp mig & Azzra för en valpträff hos Petra. Jag åkte innan vårt besök från Stockholm. Men det gjorde inget får jag hoppas.
Jättekul att få se Amigo igen, han var såå fin. Sen fick man ju även tillfälle att kika på lillan Grace. Oj oj så liten och helt underbar : )

Tränade med Akullarna ute samt tränade passivitet inne. Det tar på krafterna så Azzra var helt slut när vi kom hem.
Men för mig var det bara att fortsätta till Pierres match. De fick silver efter en jämn och spännande  match.

Ny vecka väntar

Pierre & Ellinor när vi var i Kungsberget

image81

Azzra

image80

Wilma

image79

Azzras första möte med en fisk

image78

Jobbig och ledsam vecka

Men Wilma och Azzra mår toppen. Wilma är gosigare än vanligt och nu när solen börjar titta fram njuter hon.
Lite träning har det iallafall blivit.
Korta pass med föremålsintresset. Wilma hämtar föremålen och ger till mig.
Azzra gör det också men det är inte alltid jag hinner ta föremålet innan hon tappar det.

Igår tog vi en härlig promenad i skogen. Så Roligt att se Azzra, hon verkligen älskar att springa runt och utforska alla stena och stubbar. Jag hade med mig handsken vi brukar öva med hemma(föremålintresset). Den kastade jag bara så de fick apportera. Gick bra för bägge.

När vi gick i skogen mötte vi helt plötslig en gubbe med reflexväst ledande med sin cykel ??? I skogen ??
Azzra var jätteduktig hon såg gubben och var påväg mot honom jätteglad men kom direkt på inkallningen.
Men och andra sidan kanske inte hon tyckte det var konstigt att möta en gubbe på cykel i skogen. Det kanske bara är vi människor som tycker det.

Aquiro kom igår kväll och sov över. Roligt att se Azzra och Aquiro busa :)

Skogs promenad

image77

Sofia & Aquiro slappar

image76

Träning : Fritt följ

image75

Vecka gick fort : )

Denna vecka har det blivit mycket miljöträning.
Azzra fick följa med och fiska för första gången. Hon tyckte det var jättespännande. Och oj vad de fick springa av sig. Fram och tillbaka till alla oss som var med.

Ellinor har tagit med sig Azzra ner till stan med bussen.

I fredags hade vi en hel dag i kungsberget. Där var det mycket folk och människor på skidor och brädor. Hundarna skötte sig galant.

I lördags när jag och Janne var i Stockholm så gick Pierre ut med hundarna tillsammans med grannen och chabo. Wilmas favorit. Tyvärr är han gamal och på något konstigt vis snubblade han ner i ett dike. INTE BRA. De hade full upp att få hem honom. Fick lägga honom på en filt. Stackars Chabo. Vi får se om han klara denna vända : ( : (

Idag Söndag kom Sofia och Petra. Vi har tränat med de små, Wilma fick också vara med ett tag. Började lite med upp letande av föremål.

Lite bilder kommer.