Tiden rinner iväg.

Förra veckan gick  snabbt, hann knappt blinka. Jag och Janne åkte iväg till Filipstad i tisdags, var med  några av mina barndomsvänner och bodde på en herrgård. Vi var 8 st som lyxade i relaxen åt god middag och hade såå trevligt. Det lever man på länge. Hundarna var hemma med Pierre och Ellinor och det hade gått jättebra. Vi fick även hjälp med en hundpromenad av min mamma och pappa. De var mäkta imponerade. De tyckte de var så lugna och snälla mot varann.

Träning med hundarna har inte varit så mycket men, Ligg har vi övat med Azzra eftersom hon har tendenser att resa sig så snabbt efter kommandot. När vi var ut och gick igår så hade jag halsband på Azzra och Wilma. Tränade att gå ordentligt, Wilma var duktig. Azzra stumpan var också duktig eftersom hon aldrig tidigare haft halsband på promenad. Jag varvade att gå ordentligt + att de fick gå lösa bägge två. Jag är lite feg annars med att ha dem lösa här hemikring eftersom det är så mycket folk, bilar,cyklar. Men de var Superduktiga. :) :)

Idag var vi hela familjen ut och gick med hundarna vi hade även lite picknick. Det gillade hundarna JÄTTEMYCKET. De fick leta bullar i snön. Nu är Ellinor ut och övningkör med Janne och när de sedan kommer hem är det Pierres tur.

Imorgon & på fredag har jag tagit ledigt. Det är ju sportlov, man får ju passa på.(Snart är barnen så stora.)
Jag och Pierre åker nog och övningkör till Surahammar eventuellt åker vi ut och pimplar lite också. På fredag är planerna att vi åker till Kungsberget så de får åka lite skidor. Sen är det lördag och då ska jag och Janne till Stockholm med 2 kompisar. Vi har bokat bord hos en av melkers resturanger. Vi har varit där en gång tidigare och det var jättegod mat.

Jag har en känsla över att denna vecka också kommer att gå snabbt : )


Sötnos

Sötnos

Azzra

Azzra

Wilma trött

Wilma trött

Pierre med choklad och bulle

Pierre med choklad och bulle

Azzras upptäcker att bullar är MUMS :)

Azzras upptäcker att bullar är MUMS :)

På promenad

På promenad

Wilma & Azzra

Wilma & Azzra

Wilma & Azzra

Wilma & Azzra

Tok Wilma

Oj, oj Petra var här en snabbis för att hämta alger till Vera.
Wilma var totalt tossig. Hon överföll Petra med Pussar stutsade upp och ner. Hoppade på dörren för att hon ville följa med. Azzra försökte hänga på så gott det gick.

Du är Älskad Petra : )

Bus mellan Ebba & Azzra

Bus mellan Ebba & Azzra

Azzra & Ebba

Azzra & Ebba

Alwa & Ambra

Alwa & Ambra

Alwa & Aquiro

Alwa & Aquiro

Liten Valpträff

Idag åkte vi till Petra för att ha en liten valpträff. Viktor & Ebba hälsade på Petra, då passade vi västeråsare också på att besöka Petra och hundarna.
Vi tog först en promenad sedan hade vi lite träning- Bl.a. lät  vi hundarna sitta kvar i ring och vi Mattar och husse gick runt lite. Alla var mycket duktiga, det var ju mycket störning.  Vi gick sedan ut igen för kisspaus och övade inkallning. Vilka Superduktiga hundar vi har : )
Mycket bus hann de också med men när vi skulle fika var de tvugna att ta det lugnt och lägga sig. Det var lite oroligt först men sen la de sig ner.

Jätteroligt att se valparna som precis fyllt 5 månader. Hoppas vi ses snart igen.

Sötnosar

Sötnosar

Aquiro, Ebba, Azzra

Aquiro, Ebba, Azzra

Alla vill busa

Alla vill busa

Bus

Bus

Ebba & Ambra

Ebba & Ambra

Ambra

Ambra

Träning

Träning

Promenad

Promenad

Söndag

Vi sov länge idag, tur att alla hundarna är morgontrötta. Vid 9.30 väckte de oss, alla tre hundarna var såå gosiga mot varandra och mot oss. : )

Aquiro hann med lite mat och en kort promis innan Sofia kom för att hämtade honom.

Wilma börjar lugna ner sig med höglöpet, skönt. Men en av Pierres kompisar som sov över här i natt blev hon kär i. : ) : ) Hon släppte honom inte med blicken, viftade på svansen och hoppade som en stutsboll framför honom : ) : )

Jag tog Wilma & Azzra på en  promenad på eftermiddagen. Vilket härligt väder, Azzra får gå lös så mycket som möjligt. Hon är mycket duktig att komma på inkallning, hon är nyfiken på alla som vi möter men då säger jag hennes namn + godis. Jag har inte övat att ha henne lös när vi möter andra hundar. Men det kommer, jag ska ta henne själv utan Wilma. Så vi kan träna ostört, nu vill  Wilma fram till alla hundar för att visa att hon löper : /

Jag har tränat inne idag igen med klickern. Deras lunch( Standart ) var deras godis.
Wilmas träning är också med klickern "fot" eftersom hon har tendens att slarva på det momentet. Sen blev det apport, fjärrkorringering på sitt och ligg, apport och sen lite konster som vandra, rulla runt och vinka.

Azzras träning blev mycket fokuserat på att sitta vid min sida, det har hon svårt med. Sen klickade jag varje gång hon gick vid min sida och tittade på mig, inget kommando än. Apport där säger jag kommandot (innan fattade hon inte vad hon skulle göra) Hon måste ha tjuvkikat när jag har tränat med Wilma. Hon klarar att sitta still ända tills jag säger apport sen hinner jag på de flesta gånger klicka och ta den. Men man får vara snabb : ) Sen tränade vi lite stå, sitt ligg sitt, tass,dansa och titta tänder.
De älskar att få jobba. Kul, kul

Annars har vi slöat idag men snart är det en innebandymatch igen. Det blir en bra avslutning på Söndagen.

Åhh vad trötta de blev, tur att det finns en famn att vara i

Åhh vad trötta de blev, tur att det finns en famn att vara i

Wilma bryr sig inte om de små busarna

Wilma bryr sig inte om de små busarna

Bus

Bus

Emma & Azzra

Emma & Azzra

Ellinor med Aquiro

Ellinor med Aquiro

Guud vad Härligt med helg!

Jag man får ta tillvara helgerna ordentligt. Jag slutade jobbet strax efter 16.00. Då mötte jag upp Janne, Ellinor, brorsan och hans tonårsbarn. Vi skulle på afterwork, det är mycket populärt. Vi blev lite snopna för egentligen fick inte ungdomarna följa med in. Före årsskiftet har man fått tagit med barn in men nu var det 18 års gräns. Snopet.... Som tur är så är det samma vakter som jobbar på mitt jobb så det gick bra för denna gång :)

Man får ta tacobuffe gratis sen är det bra priser i baren, olika band varje fredag. Igår var det inte så bra men ändå var det 800 personer inne, vilket drag. :)

Idag har vi gått en härlig promenad med hundarna + tränat med klickern. Gick jättebra.
Pierre spelade innebandy match, klart hela familjen var där och hejjade fram dem. När vi åkte hem så hämtade vi upp Aquiro, Sofia ville ut och partajja.:) Det är sååå roligt att ha honom här. Han är så go!

Vi får se vad morgondagen har att erbjuda.

Aquiro & Azzra

Aquieo & Azzra

Jag & Ellinor

Jag & Ellinor

Ellinor & Azzra

Ellinor & Azzra

Wilma hoppade över staketet till sin kära

Jaha, inte trodde man att hon kunde hoppa så högt....
Grannens hund Chabo var på promenad, då såg Wilma sin chans. Hm
Som tur är hände inget, phu.

Idag har jag tränat en kortis, ca 5 min/hund. Undertiden middagen skulle bli klar, här får man ta tillvara minuterna.

Wilma fick ligga och vänta medans jag gömde en leksak i vardagsrummet. Jag ville få henne att hämta den och komma tillbaka till mig med den. Hon trodde att uppdraget var att leta ostbitar som vanligt men hon fattade snart sitt nya uppdrag och klarade det galant.
 
Azzra ville jag få att apportera leksaken. Hon har tidigare bara nosat eller snabbt tagit den i munnen för att sedan tro att godis väntar.Hm.
Men jag vet inte om det var för att Wilma var snabb att apportera den innan hon ens blinkade. Men när Azzra äntligen fick sin chans sprang hon plötsligt  och hämtade den.  Då var jag jättesnabb att ta den ifrån henne och MASSOR med beröm. : ) : )

Jag hann med att träna lite konster med bägge. Ligg, sitt, stå, dansa, tass. Ja vi får hoppas att det blir några minuter över i morgon också.

Snacka om att Wilma spanar efter snyggingar

Snacka om att Wilma spanar efter snyggingar

Snacka om att Wilma spanar efter snyggingar

Snacka om att Wilma spanar efter snyggingar

Vi är inte bortskämda.... inte alls....

Vi är inte bortskämda.... inte alls....

Wilma är i höglöp

Åhh, vad dryg Wilma har varit nu på morgonen. Hon är mitt i höglöpet. Hon sitter och gnäller vid dörren och vill ut och hitta någon villig kandidat : / Azzra fattar ingenting.
Vi hoppas att det snabbt går över.......

Försökte fånga Wilma på bild men hon var väldigt ofokuserad, tittade bort eller såg allmänt eländig ut. Wilma har inte haft det tålamod hon brukar med Azzra. Så Azzra har fått sig en och annan utskällning, det som är skönt är att Wilma aldrig bitit Azzra. Fastän Azzra kan vara väldigt jobbig mot Wilma :)

Azzra har blivit vår toalettpappers tjuv : /. Tydligen är det Jätteroligt att ta och bita sönder den i miljarders småbitar. hm.

Nu väntar en härlig långpromis med hundarna.

Azzra ville iallafall vara med på bild

Azzra ville iallafall vara med på bild