Azzra var Superduktig

Måste säga att jag blev mäkta imponerad av Azzra på träningen igår.
Sådan kontakt ,Oj Oj.
Azzra var lös nästan hela tiden. Bara det känns KANON. Så mycket störning av roliga kompisar, okända hundar som gjorde konstiga läten, bollar som kastades osv.

Förutom det jag sa att vi skulle träna på så blev det

Apport med metallapporten - Superbra
Hopp över hinder
Passivitet - stod i ring och snackade. Azzra fick sitta vid min sida och bara titta på hundkompisarna.

Party, slappa och promenader

I fredags direkt efter jobbet träffade jag Ellinor på stan. Vi strosade runt och kikade på kläder. Janne som hade jobbat natt, sov hemma trodde jag. Men det visade sig att han också kommit ner på stan. Vi åt på Harrys, Ellinor åkte hemåt sen. Jag och Janne fortsatte till After Work med live band. Mycket trevligt blev det fastän det inte var planerat. Pierre hämtade oss vid 22.00, då hade han kört ledljuset på Marie Picassos konsert.

I lördags blev det lång promenad med hundarna. Jag la också ett var sitt kort spår. Nu tränar jag dem att markera pinnarna genom att de ska ta dem i munnen. De är ivriga och vill fortsätta med spårandet, så de slarvar med markeringen. Jag tänker köra korta spår med bra markeringar ett tag framöver.

Idag söndag var vi ut till Björnön och oj vad folk. Massor med hundar och goda dofter. Det var härligt att ta en promenad i solskenet. Fick in lite träning med pinnarna och markering idag också. Wilma löper så jag tänkte bara ta Azzra med till Sura idag. Jag åker nog lite tidigare och tar en fika hos mamma och pappa. Det är ganska perfekt eftersom de bor 100 meter ifrån stallet.

Idag tänkte jag träna
platsliggning
fot
inkallning
sitt/ligg/sitt
Apport


Azzra & Ellinor
image358

Söndag

Jag tog morgonpromenaden tillsammans med min granne. Hon fick ta Azzra : ) Så hade jag Alwa och Wilma. Det var skönt och härligt för att solen sken.

Jag och Ellinor har gjort fina födelsedagskort, kul. Janne, Pierre och hans tjej gjorde tacos åt oss alla,mums.
Anna hämtade Alwa idag på eftermiddagen. Det har gått jättebra att ha henne.

Idag hade jag planerat träningen för Wilma, Ellinor tränade Azzra.
FOT
Wilma fick nöta på fot, hon har tendens att gå för långt fram. Jag har läst i boken "Med sikte mot 10 an" och fått lite tips. provade mig fram lite. Det gick bra korta sträckor och då massor med belöning.

KONTAKT - bara att titta på matte och inte frestas att hälsa på alla hundar.
LIGG kvar
SITT/LIGG
Jag hade även spårpinnarna med mig. När hon gick ordentilgt vid min sida och vi flanerade runt så tappade jag pinnen bakom mig. Efter någon meter vände jag och visade hon då intresse av pinnen fick hon belöning. Hon tog även upp den 3 av gångerna, Då massor med belöning.

På slutet av timmen kändes hon trött, då fick hon sitta vid min sida när jag passade på att prata lite med de andra.

Ellinor och Azzra tränade Kontakt - Fot - Ligg kvar- inkallning. Det gick mycket bra. De avslutade träningen efter ca 40 minuter, då var Azzra trött. Det är mycket intryck för dem.

Nu sussar de sött. : )


http://home.swipnet.se/wilma_azzra/

Sitter och fixar lite med hemsidan. Känner mig lite ringrostig, det var ett tag sen jag höll på med det.
När jag tittar på Wilmas MH protokoll  som gjordes 2004 blir jag bara sur eftersom det blev som det blev :(
Det finns att läsa + bilder på hemsidan.

Idag har vi tagit det lugnt. Långpromis, städning och sedan har vi varit ut och ätit med mamma pappa & Co, vi var 10 st.  Det var jättetrevligt. Pierre kunde inte följa med eftersom han hade en innebandy match.

I morgon ska vi träna i Sura igen. :)

Träning inomhus

14 hundar var i stallet, olika raser.
Det var sitt/ligg kvar, sittupp/liggner som jag tränade mest. Allt var ju såå spännande och nytt för både Wilma och Azzra.
Jag turades om att träna med dem. Alwa var också med, hon satt mest hos Janne på läktaren. Men det var nog krävande det också, mycket nya intryck.

Wilma var nyfiken på allt runt omkring. Hon var duktig men bättre kan hon.
Azzra Oj, Oj vad snopen jag blev. Hon var Superduktig. Ska bli kul att träna henne.

Wilma är mer impulsiv av sig, ser hon något jättespännande så kan hon rusa iväg, ja ni vet pinscher rus. Helt omöjligt att hinna med.
Azzra är nyfiken men ger jag henne en morrning så är det matte som gäller : ) Ellinor såg ut att tycka det var roligt också, hon verkar vilja träna Azzra. Det skulle vara kul.image355

Aquiro bra kontakt med matte fast det är mycket hundar runt omkring.

image356

Azzra spanar in alla på planen, men är duktigt och stannar kvar hos matte.

image357


Söndag

Härligt att vakna och solen skiner : )
Vi har tagit en långpromenad med hundarna sedan övningkörde Ellinor oss runt. Kollade  i lite affärer. Jag köpte bla en klicker, är väl inne på 4 e klickern. De har tendens att försvinna : /

Ikväll blir det första träningen i Sura.


Azzra och Alwa busar
image351

En Bushög med Azzra, Alwa och Wilma
image352


Wilma kollar på tv, kan inte ha varit så bra program :)
image353


Sötnosen Azzra
image354

FULL RULLE

Jag hade som målsättning denna vecka att inte jobba över. Det sprack redan i måndags : (
Idag slutade jag kl 18.00. Fyy ... Jag har grymt mycket att göra, det tar aldrig slut. Sjukt mycket att ha koll på och stort ansvar.
Hem och slängde i mig gröt på stående fot. Ut med tre hundar på promenad och sen åkte jag och Ellinor till Friskis och Svettis. Pust men det var skönt att basta iallafall...... : )

Pierre har varit hemma mycket idag så han och en kompis fick ta promenaden mitt på dagen med hundarna. Alwa är mycket av en knä hund. Hon vill gärna ligga i famnen när man kollar på tv. När Pierres en kompis satte sig på golvet så satt vips Alwa i hans knä : )
Alwa har funnit sig väl tillrätta. Hon är jätteduktig på natten också, de har sina bäddar men kollar så klart om de får hoppa upp i sängen. Men hon är också duktig att inte hoppa upp om de inte får.

Måste ladda kameran så det blir lite kort.

http://home.swipnet.se/wilma_azzra/

Ny hemsida på gång

Nu är vi medlemmar i SURA BK :)

Nu ska det bli träna av .... Jag behöver en spark i baken för att komma igång.
På Söndag blir det inomhus träning.

Alwa har varit här ett dygn nu, det går kanonbra. Just nu ligger Wilma och Azzra här uppe med mig i sovrummet medans Alwa myser med Ellinor i Soffan.

GOTT NYTT ÅR !

image350
Skönt att smällandet är över.

Azzra bryr sig inte alls om smällarna, SKÖNT.
Wilma däremot tycker inte om dem, hon vill helst inte gå ut.

Jag & Janne åkte till Enköping  med hundarna för att fira in det nya året. Kompisarna har också hund som inte är skotträdd. Azzra var ut en längre promenad med Janne, Tomas och Zigge. Inga som helst problem fast det smällde runt omkring. Jag tog Wilma för  en kisspaus utanför huset, sen ville hon in. Annars gick det kanonbra inomhus,vi hade tänkt att åka hem strax före tolv. Men alla hundarna låg i soffan vid oss när vi skålade in det nya året. Sen fortsatte vi att spela spel innan jag körde hem oss till Västerås.

I morgon kommer Alwa och hälsar på, vi ska ta hand om henne i två veckor from. nästa söndag.
 På Torsdag ska vi försöka ta ledigt och åka till Romme så Ellinor och Pierre + kompisar kan åka lite snowboard.